A fogorvos válaszol

Gyokerkezeles utáni minimális fájdalom.

.

Tisztel Fogaszat

Három hete gyokerkezeltek egyik hátsó fogam. Azóta a fog hidegre melegre nem érzékeny (előtte hidegre az volt), de raharapsra és oldalról kocogtatasra még elfogadható határértéken belül de határozottan érzékeny , minimálisan fáj. A fog gyulladásban volt, a gyokertomest a fogorvos röntgennel ellenőrizte. Nem tudom ez az eltelt idő rövidsége miatt lehet e normális vagy mindenképp szükség van további kezelésre. Nincs különbség mely napszakban vagyok, néha teljesen tünetmentesen, néha kifejezetten kellemetlen. Köszönettel, Saci

Válasz

Kedves Saci!

Tökéletesen kivitelezett gyökértömés után is normális az Ön által leírt panasz. Általában az első 3 nap a legrosszabb, a tünetek rendszerint 3 hét alatt jelentősen enyhülnek, de az első 3 hónapban még elfogadhatóak.

Ami fontos, a fog állapotának követése, ami általában a gyökértömést követő fél év elteltével egy röntgen kontroll, annak igazolására, hogy a gyökércsúcson nem alakult ki elváltozás, (vagy ha volt, az gyógyulóban van), illetve, hogy Ön gond nélkül tudja használni az adott fogat, panaszai nincsenek vele.

Köszönöm kérdését!

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk