A fogorvos válaszol

Gyökérkezelés utáni viszkető érzés

Tisztelt Uniklinik!

Kb 1 hónapja kaptam a végleges gyökértömést az egyik nagyőrlő fogamra. Előtte a gyógyszeres tömésekkel teljesen panaszmentes volt, sajnos azonban a kezelés alatt egyszer véletlenül visszafolyt némi nyál a fogamba. Ezt a kezelőorvosom egyből észrevette és újra kifertőtlenítette a gyökércsatornákat. Végül megkaptam a gyökértömést, ami után 1 hétig ráharapási fájdalmam volt, majd 1 hétig teljesen tökéletes állapotban volt a fogam. Sajnos ezután azonban visszatért egy viszkető, sajgó érzés a gyökerek alatt, ami már kb 2 hete minden nap jelentkezik.

Kérdésem, hogy ezt a tünetet okozhatja esetleg a kezelés során visszafolyt nyál? El tud múlni idővel ez az irritáló érzés? Furcsa, hogy a gyógytömés alatt egyáltalán nem volt ilyen probléma a fogammal, csak a gyökértömés után jött elő.

Válaszukat előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

Panaszával érdemes lenne a beavatkozást végző orvos kollégát felkeresni kontroll céljából. A kezelés részleteit nem ismerve elég nehéz nyilatkozni.

Alapvetően egy gyökértömött fog esetében akár hetekbe is beletelhet, mire teljesen panaszmentessé válik.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk