A fogorvos válaszol

gyökérkezelés utáni zsibbadás

Tisztelt doktornő/úr!Anyukámnak egy héttel ezelőtt gyökérkezelték a (hátulról 2.fogát a bal oldalon). Két érzéstelenítő injekciót is kapott, és a fogának 3 nagy gyökércsatornája van. Nagyon megszenvedte a gyökérkezelést, de az igazi probláma a kezelést követően két napra alakult ki: zsibbad,és alig érzi a szája bal részét. Visszament az orvosához, aki közölte Vele, hogy lehet eltalált egy ideget az injekcióval(rossz helyen szúrta meg,és kivetül a szájára), ugyanis más problémát nem látott a gyökérkezelt fogánál, amikor újra megnézte. Ön szerint ez a zsibbadás elmúlik majd valamikor, és újra érzi majd a szája azon részét, vagy pedig „véglegesen el lett szúrva”?Válaszát előre is köszönöm!Nagyon fontos lenne!

Válasz

valószínűleg a zsibbadás az érzéstelenítés mellékhatása. A zsibbadás el fog múlni, de ehhez akár 3-4 hétre is szükség lehet. A gyógyulást elősegíti B-vitamin komplex ( recept nélkül kapható) szedése illetve a soft-lézer kezelés.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk