A fogorvos válaszol

Gyökérkezeléskor jódos tampon

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!
Gyökérkezeléskor jódos tampon lett betéve a lyukba. 1 hét múlva kell visszamennem. Meddig, hány napig érezhető az erős jód íz a számban? Öblögethetek-e valamivel, hogy csökkenjen ez az íz? Mentolra allergiás vagyok.
Köszönöm válaszukat.

Válasz

Kedves Kérdező!

 

Amennyiben a fogban kizárólag a „jódos tampon” van, de az ideiglenes tömőanyaggal nincs lefedve, tehát a fog nyitva van, úgy az ízét addig fogja érezni, amíg azt onnan el nem távolítják. A fog nyitva hagyása a modern endodontiai eljárások szerint igen nagy hiba, ami veszélyezteti a fog hosszú távú szájban maradását.

Amennyiben a jódkészítmény ideiglenes töméssel el van fedve, úgy általában 1-1,5 hét alatt csökkenni szokott a kellemetlen íz.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk