A fogorvos válaszol

Gyökérkezelésre váró fog

Tisztelt Doktornő,Doktor Úr!

Bal felső 4-es fogam felett a hétvégén egy kis pirosas dudor,csomó jelent meg.A fog nem fáj,nem érzékeny,semmi különöset nem érzek.
Ma voltam fogorvosnál aki panoráma röntgent készített.Kiderült,hogy a fogban egy régi,nagy tömésem alászuvasodott,a fogat gyökérkezelni kell,ez okozza a csomót is.
Időpontot csak 3 hét múlva kaptam(akkor van endodontus orvoshoz időpont).Illetve 3 napos antibiotikumot kaptam,melyet a kezelés elött 2 nappal kell szedni.
Azt mondta az orvos ne aggodjak,nem fog fájni,elhalt a fog.
Azonban aggódom, hogy gondot fog e okozni,hogy 3 hétig egy infektált csomó van a számban?Nem durrantja be az arcomat?Ezidőalatt 4 napra nyaralni is mennék,így különösen aggódom.
Menjek el másik rendelőbe megcsináltatni vagy várjak?
Tudok esetleg még valamit tenni(pl ecsetelés) az ügy érdekében?
Köszönöm szépen a segítséget!

Válasz

Kedves Kérdező!

Ezt a krónikus gyulladást hónapok, esetleg évek óta hordozza tünetmentesen, csak most nőtt akkorára, hogy észrevegye.

Nyilván a mihamarabbi beavatkozás a célravezető, hiszen csak a gyökércsatorna rendszer átöblítésével, tisztításával szüntethető meg az ok.

A profilaktikus antibiotikum kúra viszont csak abban az esetben indokolt a kezelés előtt, amennyiben Önnek valamilyen háttérbetegsége ezt indokolja, pl.: műszívbillentyűvel rendelkezik. Egyebekben antibiotikumot csak panasz esetén írunk fel a kezelés előtt, illetve után is.

A külföldi nyaralásra esetleg érdemes lehet kérni egy AB kúrát TARTALÉKNAK!!!, hogy amennyiben külföldön panasz lép fel, legyen mihez nyúlni. Továbbá a külföldre utazás tényét érdemes jelezni a kezelőorvosnak!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk