A fogorvos válaszol

Gyökérkezelt, enyhén mozgó fog

Tisztelt Doktornő/Úr! A problémám az lenne, hogy pár éve a bal felső metszőfogamat, a szemfog mellett gyökérkezelték, azóta semmi problémám nem volt vele az elmúlt pár napig.Pár napja egy rossz harapás következtében, pattanó hang hallatszott, és azóta kissé mozog a fogam és fáj is. Azóta óvatosan a másik oldalon rágok, a harapást pedig teljes mértékben elkerülöm. A fogon elszíneződés, törés nem látható.Azt szeretném megkérdezni, hogy ilyen esetben mi szokott történni? Ez a fog feltétlen ki fog esni? Menthető-e még ez a fog úgy, hogy ne kelljen kihúzni, és valamilyen módon pótolni?A választ előre is köszönöm: F. Mirella

Válasz

A fogról feltétlen szájüregi felvételt kell készíteni. Előfordulhat, hogy az egész fog gyökerestül mozgatható, vagy törés alakult ki benne. Mindkét esetben a fog ellátása más és más. Természetesen a saját fog megtartása a cél.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk