A fogorvos válaszol

Gyökérkezelt fog

P. Adrienn

Jó estét kívánok!
Azzal a kérdéssel fordulnék önökhöz, hogy ma voltam fogorvosnál, gyökérkezelte a fogamat és nyitva hagyta. Viszont csak 3 hét múlva kell visszamennem. Félek elfertőződik addig. Mit tehetnék? Régebben ilyen esetben kaptam valamilyen gyógyszert amit fel kellett oldanom vízben és fecskendővel kellett felszívni és így takarítanom a fogamat, majd vattát beletenni, hogy ne menjen bele ételmaradék. De nem tudom mi volt a gyógyszer neve, most pedig semmit sem kaptam….. Ez a megoldás jó lenne a következő kezelési? Amennyiben igen, tudnának nekem ilyen gyógyszert mondani? Válaszukat előre is köszönöm 🙂

Válasz

Tisztelt Kérdező!

Rendelőnkben nem támogatjuk a gyökérkezelt fogak nyitva hagyását. Akkor sem, ha otthon öblögeti. Endodontusaink véleménye szerint minél tovább hagyjuk nyitva a fogat, annál inkább romlik a fog megtarthatóságának esélye. Ha az erős fájdalom vagy gyulladás miatti fogon át történő váladékozás csillapodik, a fogat javasoljuk gyógyszerrel ideiglenesen lezárni. Javaslom, ideiglenes lezárásra kérjen új időpontot. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk