A fogorvos válaszol

Gyökérkezelt fog

D. Mónika

Tisztelt Doktornő!

10 éve gyökérkezelt alsó fogam elkezdett szuvasodni az inyemnél azóta édesre érzékenyen reagál az utóbbi időben egyre gyakrabban szúró fájdalmat érzek pár napja folyamatosan. Mi lehet ennek az oka és hogyan kezelhető?

Köszönettel Mónika

Válasz

Kedves Mónika!

Egy gyökérkezelt fog már halott, így a hideg, illetve édesre jelentkező ingerek fájdalmat már nem tudnak kiváltani abban a fogban.

Fájdalom esetén mindenképpen kell egy röntgen felvételt készíteni, mivel előfordulhat, hogy a gyökérkezelés nem volt sikeres, és a csontban, a gyökércsúcson kialakult egy gyulladás. Ezek általában jó ideig teljesen tünetmentesek, és csak ritkán okoznak fájdalmat. Amennyiben a felvételen látható elváltozás (felső fogak esetében CT felvétel javasolt) úgy a gyökértömés cseréjével orvosolható a probléma, kiterjedt elváltozás esetén pedig foghúzás is szóba jöhet.

Mindenképpen egy konzultációt javasolnék a fogával kapcsolatban, időpontért keressen minket bizalommal!

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk