A fogorvos válaszol

Gyökérkezelt fog

.

Üdv!
Egy gyökérkezelt fog meddig lehet érzékeny? Meddig nem birok azon az oldalon enni?
Ha összeér az alsó és felső fogsorom érzem hogy érzékeny nagyon.

Válasz

Kedves Kérdező!

Ez eléggé esetfüggő. Általában azt szoktam mondani saját pácienseimnek, hogy a gyökér tömést követően jelentkező panaszok kb. 2-3 hét alatt el kell múljanak. Egyéni érzékenységtől, illetve a fog állapotától függően azonban normálisnak tekinthető akár 3 hónapig is, ha kocogtatásra panasza van.

Nem múló fájdalmak esetén első körben leellenőrizném a készült pótlás/tömés magasságát, mert ráharapási érzékenységet az is okozhat, ha ezek kicsit magasra sikerültek. Amennyiben fél éven belül nem múlik el teljesen a fenti panasz, egy CT felvételt készíttetnék kontroll céljából, hogy kiderüljön, nincs-e véletlenül egy fel nem tárt csatorna a fogban, illetve, hogy leellenőrizzük a meglévő gyökértömés állapotát.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk