A fogorvos válaszol

gyökérkezelt fog eltünése a korona alatt

Milyen beavatkozásás szükséges ebben az esetben ?Nagyon szép felső fogsorom van,a koronák alatt az a nagyon kevés fogam körüla fognyakak jól tisztithatóak ,mert a koronák olyan módon kerültek a fogakra ,hogy a fognyakak szabadon maradtak .Félvente jártam komoly foknyak tíszításra azonban az utolsó években felhagytam a kontrollal.Sajnos így későn észleltem ,hogy az a fogam ,aminek a megmentéséért annyit küzdöttünk ,elsorvadt.Szükség van-e feltétlen valamilyen beavatkozásra a későbbi következmények elkerüléséhez? Szükség van e gyökér eltávolítása ,ha igen,lehetséges e a prozézis eltávolítása nélkül ? KÖSZÖNÖM A VÁLASZT

Válasz

A beszuvasodott, elporladt híd alatti fogak komoly problámákat is okozhatnak, nagy valószínűséggel meg kell bontani a fogpótlását. Ha a foggyökér sebészileg eltávolítható is, a tönkrement koronai része, ami a hídba rögzül, további szájhigiénés panaszok forrása lehet, akár tartós gyulladást okozva a környezetében. A teendők pontosabb megítéléséhez azonban mindenképpen szájvizsgálatra és röntgenfelvételre van szükség.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk