A fogorvos válaszol

Gyökérkezelt fog fáj édesre

Tisztelt Doktor Nő/Úr!Van két egymás melletti gyökérkezelt fogam és abban az esetben, ha édeset eszem , elkezd fájni a két fog között, illetve ott hasít bele a fájdalom (egyre erősebben), aztán 10-15 perc után elmúlik Nem tudom eldönteni, h. a kettő közül melyik fognál érzem, mert tulajdonképpen tényleg olyan, mintha a két fog között fájna:( A napokban voltam fogorvosnál, csináltak hidegtesztet, nem volt rá érzékeny. Azt mondták, teljesen kizárt, h. egy gyökérkezelt fog hidegre vagy édesre érzékeny legyen. Tehát biztosan másik fognál van probléma. Az egyik mellett be is tömtek egy lyukas fogat, gondoltam fellélegezhetek, biztosan én tévedtem, de nem. Nem az fájt előtte.Lehetséges, hogy nem jól gyökérkezelték valamelyik fogamat??Válaszát előre is köszönöm! Üdv.: Erika

Válasz

A gyökérkezelt fogak, ha nem lett tökéletes as gyökértömés, akkor sem érzékenyek édesre, hidegre, érdekes módon néha melegre reagálnak. Ami esetleg elképzelhető, hogy étkezéskor a két fog közé szorul étel, ami miatt az ínypapilla begyullad, fájdalmassá válik. Javaslom, ellenőrizzék szájüregi röntgenfelvétellel a fogakat illetve a fogközt!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk