A fogorvos válaszol

Gyökérkezelt fog fáj

N. Georgina

Kedves Uniklinik!

Harmadjára lett gyógytöméssel betömve a jobb lenti első kisörlőm és legutóbb alig volt vele már problémám. Nagyon picit harapásra érzékeny volt, így kaptam egy 3. gyógytömést is, viszont ez most nagyon kellemetlen. Hétfőn lett berakva és csütörtökön jelentkezett lüktető, feszítő fájdalom a fogamban és rágni is fájdalmas ha összér a felső fogammal. Másnapra is fent áll a fájdalom és már enyhén fáj a mellette lévő 2 fogam is és picit be van duzzadva az arcom. Aggódom. 3 nap múlva van időpontom a fogorvoshoz. Az lenne a kérdésem Önhöz, hogy ez mitől lehet és, hogy mi a teendő ilyen esetben?

Köszönöm előre is válaszát!

Válasz

Kedves Kérdező!

A gyökércsatornában illetve a gyökércsúcs körül a csontban baktériumok lehetnek, amik a gyulladást fenntartják. Javaslom keressen fel a problémás foggal egy gyökérkezelésben jártas szakembert. A fog megtartására legnagyobb esély mikroszkópos gyökérkezelés elvégzése esetén van.

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk