A fogorvos válaszol

Gyökérkezelt fog fàjdalma

.

Tisztelt Dr/Dr nő!
34 èves nő vagyok.4 ève gyökérkezelték a jobb alsó 6os fogamat.Gyulladàs volt a gyökèrnél ami gennyes hólyaggal jelentkezett az ìnyem külső részén.Először azt hittem csak valami fűszeres èteltől lehet,mert abszolút nem fàjt.De amikor már hetek òta szivàrgott a genny belőle és a hòlyagból kràter lett mentem el fogorvoshoz.Szèpen gyökérkezeltèk ès panaszom nem volt eddig.Pàr hònapja lettem figyelmes a fàjdalomra.Intenzìven a gyökèrnèl èrzem.Nem tudom ràtàmasztani az àllkapcsom a kezemre mert nyilaló fàjdalmat èrzek.Több xray vizsgàlaton voltam,több fogorvos is àllìtja,hogy nem làtnak gyulladàst,a gyökèrtömés is rendben van.Gondolkodtam,a kihùzàson ès az implantàtumon,de fèlek,hogy nem vàlna be,begyulladna.
Bàrmilyen tanàcsàt előre is Köszönöm!
Aliz

Válasz

Kedves Aliz!

Első sorban szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy ilyen esetekben sajnos egy röntgen felvétel nem sokat ér. Kizárólag CT felvétel alapján lehet biztonságosan megállapítani, hogy van-e gyulladás a fog gyökércsúcsán. Ezen a felvételen az is látható lesz, hogy minden csatornát megtaláltak-e. Sajnos sokszor előfordul, hogy egy-egy számfeletti csatorna észrevétlen marad, amennyiben a kolléga nem nagy nagyításon dolgozik. Egyszerűen nem látja.

Szóval első körben egy CT felvételt javasolnék, ezt követően pedig egy konzultációt/szájvizsgálatot. Mivel az Ön által leírt fájdalmat elég sok minden okozhatja, ezeket kizárólag a fent leírtak alkalmával lehet tisztázni.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk