A fogorvos válaszol

Gyökérkezelt fog fájdalom

Üdvözlöm,

24 éves női beteg vagyok. Bal felső 5-ös fogam 1-2 éve panaszos volt, több fogorvos is megnézte, és nem találtak semmi elváltozást (rtg,cbct,vizsgálatok). Végül gyökérkezelve lett, gondolván, akkor megszűnik a panasz. Ez 3 hónapja volt, azóta is nagyon erős fájdalommal küzdök, de továbbra sem látnak semmi elváltozást/ kimaradt csatornát (egyedüli gond az, hogy túl lett tágítva és tömve).
Felmerült, hogy neuralgiás eredetű lehet a fájdalom, de ezt csak én, laikusként gondolom.
Mindent meg szeretnék tenni hogy ne kelljen kihúzni a fogamat, érdeklődnék hogy van-e bármi javaslatuk, esetleg Önökhöz lehet e fordulni ennyire komplex problémával, van e specialista akit ajánlanak?

Válasz

Kedves Kérdező!

Ebben az esetben rendelőnkben a következő protokoll van érvényben:

Először egy mikorszkópos endodontiai konzultáción kell részt venni Dr. Kovács Kitti doktornőnél. Itt a készült gyökértömés állapota, a gyökértömés körülményei kerülnek tisztítázásra. Ezzel párhuzamosan, Dr. Sápi Béla gnatológus kollégánál is jelentkezni kell. Hasonló esetekben leggyakrabban úgynevezett gnatológiai okok állnak a háttérben. Ezek az állkapocs ízülethez köthető elváltozásokkal állnak összefüggésben.

Amennyiben ezen a két területen nem találunk eltérést, a továbbiakban neurológushoz, illetve lyme-kór (és társbetegségei) specialistához küldjük tovább.

Konzultációs időpontért keressen minket bizalommal!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk