A fogorvos válaszol

Gyökérkezelt fog fájhat arcüreggyulladáskor

.

Tisztelt Orvosok!
Van egy bal felső 6os fogam, melyet tavaly novemberben mikroszkóppal másodjára gyökérkezelt a fogorvosom. (4 éve volt az első gyökérkezelés a fogon, ami után gyulladás maradt, mint kiderült azért mert volt egy feltáratlan gyökércsatornája még, ami csak mikroszkóppal volt észrevehető) A fog egyébként kis mértékben gyökércsúcson túltömött, ezen második alkalommal sem lehetett segíteni.

Decemberben az első hós kontrollon a gyulladás már kezdett visszahúzódni, 2 hét múlva megyek a 3. havi kontrollra
A gondom ezzel a foggal, hogy ha arcüreggyulladásom van (1-2 éve volt és most is van, jelenleg nátha szövődményeként) akkor azt csak ez az egy fogam érzi meg. Lehajoláskor, nagyobb/erőteljesebb lépéskor pl buszról leszálláskor nagyon fáj, de alaphelyzetben nem.
A fogorvosom tanácstalan volt ezzel kapcsolatban, szerinte az összes felső fognak fájnia kéne ilyenkor, nem csak ennek az egynek.

A kérdésem, hogy valóban ennyire nem szokásos, hogy csak egy fogba sugározzon az arcüreggyulladás általi fájdalom? Illetve ez utal e arrra, hogy a fogat nem lehet megmenteni?

Köszönöm szépen!

Válasz

Kedves Kérdező!

Elképzelhető, hogy arcüreg gyulladás esetén kizárólag a kezelt fog okozzon panaszt.

Való igaz, hogy ilyenkor általában minden felső fog szokott fájni az üreg környékén, és ez az általánosabb.

Mivel semmilyen dokumentációval/részletes információval/röntgennel nem rendelkezem a foggal kapcsolatban, így azt megítélni, hogy ez a fog tartható-e, nem áll módomban.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk