A fogorvos válaszol

Gyökérkezelt fog feltárása

K. Réka

Üdvözlöm!
December 22-én el mentem a fogorvosomhoz a bal felső fogaimmal mivel megfájdult az egész fogsorom. Kiderült hogy szerinte a bal felső ötös fogammal lesz a probléma mivel gyökérkezelt fog és el szürkült és ütögetésre fájdalmas volt a körülötte lévő rész is. A doktornő fel tárta ki szedte a régi gyökér tömést és egy gyógyszeres ideiglenes tömést kaptam. Január 4-én folytatja a kezelést. Közben vissza mentem másnap egy másik fogammal is ami szuvas hogy fáj nagyon. Kaptam dalacin antibiotikumot, szerda óta szedem. A másik fogamon le is ment a gyulladás. Viszont a fel tárt bal felső ötös fogam azóta is folyamatosan sajog. Valószínűleg a szövet mivel a gyökérkezelt fog ugye már nem fáj.. De így négy nappal a fog megnyitása után és antibiotikumos kúra mellett normális ez a fájdalom? Leghamarabb ugye hétfőn tudom fel hívni az orvost…. Maga szerint mi lehet a probléma?

Köszönettel.

Válasz

Tisztelt Kérdező!

Feltehetőleg krónikus gyulladás van a gyökércsúcs körül, ami a gyökértömés revíziója ellenére még nem tudott megnyugodni. Hogy milyen a fog prognózisa, azt szájüregi röntgen vagy CBCT felvétel nélkül sajnos nem lehet megmondani. Javaslom beszélje meg a lehetőségeit kezelőorvosával.

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk