A fogorvos válaszol

Gyökérkezelt fog gyulladása

.

Szép napot!
Egy szakmai segítséget-tanácsot kérnék.
Lyukas foggal mentem dokihoz.(nem fájt) Azt mondta röntgen nélkül,hogy gyökér kezelés.Ok.Megvolt.Nem fájt.Amikor visszamentem nem adott injekciót,mert már elvileg tömés lett volna.Aztán megnézte a gyökeret és érzékeny volt.Akkor a kézi gyökér kiszedővel babrálta.Fájt.Majd megfúrta a gyökeret,ami még jobban fájt.És tömte a fogat.Gondoltam ideiglenes.De nem így érzékenyen betömte a gyökeret véglegesre,anélkül,hogy gyógyszert és ideiglenes tömést tett volna bele.Persze azóta érzékeny.Visszamentem,de nem volt aznap röntgen,így egy másik sztk-ban csináltattam meg.A műtéttel riogatott már akkor,de nem csinált semmit.Ma visszamentem a röntgen képpel.Azt mondja a gyökércsúcsnál gyulladásban van.Szerintem túlfúrhatta a gyökeret és belefúrt a csontba.Ha összekoccintom a fogam érzékeny és ha megnyomom kívülről az orrom alatt ( Bal 4 ) Akkor ott is érzékeny.Mit csináljak.Mert ma megint nem csinált semmit és jövő hétre adott időpontot.Sajnos itt nem tudom csatolni a röntgen képet.
Köszönöm a megtisztelő válaszukat.
Hrych György

Válasz

Kedves György!

Röntgenek és szájvizsgálat nélkül sajnos nem tudom megítélni, hogy a kész gyökértömés megfelelő-e vagy sem, vagy hogy egyáltalán mi lehet a baj. Felső fogaknál röntgen sokszor nem is elég, van, hogy CT felvétel készítése javasolt.

Egy jól kivitelezett gyökértöméssel a műtétet el lehet kerülni, ezért panaszos esetekben a mikroszkópos gyökértömést szoktuk javasolni.

Egy konzultáció alkalmával nagyjából felmérhető, hogy mi lehet a gond, és azt hogyan, milyen protokoll szerint kezeljük.

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk