A fogorvos válaszol

Gyökérkezelt fog húzás

Tisztelt Doktor Úr/Nő!Olyan problémám van,hogy régen gyökérkezelték egy rossz fogam és mielőtt betömték volna ráharaptam egy magra és letört a fogam. Úgy hogy éppen kilátszik az ínyemből.Belekeseredtem a dologba, mert amúgy se kedvelem a fogorvoshoz járást, és így annyiba is maradt a dolog.De most már elszántam magam, hogy megcsináltatom a fogaimat és ezzel a foggal szeretném kezdeni. A kérdésem pedig annyi lenne, hogy ezt a húzást egy ügyes fogorvos meg tudja e csinálni szájsebészet nélkül, és hogy mennyire lesz ez fájdalmas? Eléggé félős vagyok ehhez a dologhoz.Várom válaszát!üdvözlettel: Gergő

Válasz

Amennyiben a fogát körülvevő csontban nincs kiterjedt gyulladás és a megmaradt fogállomány ép, van arra esély, hogy elkerülje a fogeltávolítást. Ez a gyökértömés cseréjét, a foggyökér csapos műcsonkkal és koronával történő helyreállítását jelentené.  Abban az esetben, ha a foga nem megtartható, előfordulhat, hogy műtéti úton lehet csak eltávolítani. A szájvizsgálat és az ezt kiegészítő röntgenfelvétel nélkül azonban nem lehet az Ön esetéről érdemben nyilatkozni. A szükséges kezelést, annak várható nehézségeit, körülményeit csak személyes konzultációt követően tudjuk megítélni.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk