A fogorvos válaszol

gyökérkezelt fog kihúzása

Kérdésem az lenne, hogy van egy jobb hátsó gyökérkezelt fogam, ami kb.6 év után, 2x-i korona csere után, most már végleg szétment. A fogorvosom szerint ezt már ki kell húzni, mert be van gyulladva, nem lehet újra koronázni, teljesen le van törve a teteje. Egy elhalt, gyökérkezelt fog belseje, hogy tud begyulladni? de nem érzem hogy fájna. sebészetre küldött, mert ő nem vállalta be a húzást, mivel kicsit görbe a gyökere. Ön szerint ezt a fogat már vésni kellessz? gyerekkorom óta nem véstek fogamat, ez a legrosszabb rémálmom!!! 🙁 Válaszát előre is köszönöm! Renáta

Válasz

A gyulladás, amennyiben krónikus gyökércsúcsi folyamat, gyakran tünetmentesen, fájdalom nélkül jelentkezik, ilyenkor nem a fog gyulladt, hanem a fog körül a csont. Az eltávolítás, ha szájsebész szakorvos végzi, nem feltétlenül jár együtt véséssel. Jaaslom, keresse fel rendelőnket, hiszen ha sebészileg kell is eltávolítani a fogat, szájsebész szakorvosaink egy modernebb, kíméletesebb eljárást alkalmaznak!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk