A fogorvos válaszol

Gyökérkezelt fog lehet hidegre és melegre is érzékeny?

Tisztelt Doktornő / Doktor Úr!Lehetséges az, hogy egy gyökérkezelt fog (konkrétan a jobb alsó első nagyőrlő) hidegre és melegre, nagyon-nagyon ritkán harapásra is érzékeny picit? A gyökérkezelés 3 és fél éve történt, azóta jelen vannak ezek a tünetek, bár nem zavaró mértékben. A fogorvosom szerint az említett gyökérkezelt fogammal nem lehet probléma, a közvetlenül előtte lévő kezdett el szuvasodni és azt érzem. Pedig határozottan úgy gondolom, hogy attól a fogamtól származnak a tünetek, mert amikor épp érzékeny, akkor megmozgatva picit kézzel, lokalizálni tudom, hogy onnan jön az érzés.Ön mit valószínűsít? Tévednék vagy elvileg lehetséges, hogy valóban a gyökérkezelt fog okozza a problémát?Üdvözlettel:Miklós

Válasz

A gyökérkezelt fogakkal hideget biztosan nem lehet érezni, mivel az ingert közvetíteni tudó idegszál(ak) a gyökérkezelés során eltávolításra kerülnek!
Fokozott meleg érzékenység abban az esetben lehetséges, ha nem volt sikeres a gyökérkezelés és krónikus gyulladás alakul ki az adott fognál. A ráharapásra való érékenység a gyökércsúcs körül zajlódó krónikus gyulladásos folyamat jele lehet.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk