A fogorvos válaszol

Gyökérkezelt fog nem javul?

.

Üdv!
Két hete volt Gyökérkezelésem lassan. Múlthéten kaptam rá antibiotikumot mert érzékeny volt a fogam nyomásra. A vége felé járok a gyógyszernek ugyan az erzékenység csökkent de nem teljesen. Ennek a gyógyszernek nem kellett volna teljesen kivenni az erzékenységet? Vagy a gyökérkezelés nem siekerült? Lehet tisztíttatni kell még?
Köszönöm a választ!

Válasz

Kedves Kérdező!

Egy gyökér tömést követően teljesen normális, akár még hetek múltán is a ráharapásra, nyomásra való érzékenység. Éppen ezért, ha csak ennyi a panasz, az antibiotikum adása felesleges. Nem múló panaszok esetén a gyökértömés kontrollja szükséges röntgen vagy CT felvétel segítségével.

Antibiotikumot meglévő gyulladás akut fellángolása esetén célszerű alkalmazni, illetve ha a területen duzzanat, esetleg a páciensnél láz, hőemelkedés tapasztalható. Az a ráharapási érzékenység, ami elmúlik antibiotikum mellett, elmúlik magától is.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk