A fogorvos válaszol

Gyökérkezelt fog szerepe hídnál

.

Kedbes Válaszadók!

Fogpótlás előtt állok. Felső hatos fogam hiányzik. Mellette a hetes egy hibátlan fog, az ötös pedig gyökérkezelt. A fogorvosom azt mondta, hogy 4 tagú híd jöhet csak szóba, mivel az 5ös gyökérkezelt és (bár rendben van, nem gyulladt stb) hidat tartó fog nem lehet gyökérkezelt fog.

Szeretném a véleményüket kérni, valóban nem lehet a híd egyik tartópillére gyökérkezelt fog? Mert akkor a 4esre is korona kéne kerüljön amit nagyon nem szeretnék, az egy kis töméssel ugyan de rendben lévő fog.

Köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

Mivel minden eset egyedi, sajnos nem lehet röntgen és vizsgálat nélkül véleményt mondani ebben a helyzetben. Általánosan elmondható, hogy egy gyökérkezelt fogra igyekszünk kisebb terhelést juttatni, a rágóerő egyenletesebb eloszlatását a pillérek számának növelésével lehet elérni. Befolyásolhatja a döntést az is, hogy milyen méretűek a csonkok, illetve hogy a gyökérkezelt fogban mennyi ép fogszövetet lehetett megtartani. Másodvéleményért kérem keresse fel rendelőnket személyesen. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk