A fogorvos válaszol

Gyökérkezelt fog szívó erö hatása

L. Erika

Tisztelt Doktornő / Doktor Úr,
Tegnap volt a 7-es alsó letörött fogam gyökérkezelve, amelyet mikroszkóppal végeztek. A beavatkozás szinte fájdalom mentes volt. A kezelés közben ill. a végén készült 2 röntgenkép is. A fogorvos elégedett volt. Ideiglenes tömést kaptam, és az orvos szerint a zsibbadást követően akár ehettem is volna, de én inkább kíméltem a fogam.
A kezelést követően kb. 16 órán keresztül gyakorlatilag semmi (nulla) fájdalmam nem volt, semmi kellemetlen érzés, el is felejtettem, hogy pár órája még fogorvosnál voltam.
Aztán a délelőtt folyaman véletlenül pár másodpercre valamiféle szívóerő keletkezett a számban (miután sürü váladék került a légcsövembe), és közben éreztem, hogy az addig elfeledett panaszmentes gyökérkezelt fog ezen szívóerő hatására (talán) mintha megmozdult volna és azóta is szinte kisebb nagyobb szünetekkel olyan érzésem van, mintha valamilyen vákuum lenne a fogamban, alatta, körülötte, ami húzza a fogat. Emellett pici éles vágó-szúró fájdalmaim vannak, mint egy foghúzás után, illetve az egész csontozati részen érzek gyenge tompa fájdlamat, ami előtte nem volt. Az íny is egy kicsit sötétebb lett egy részen.
Próbáltam utána nézni, valahol azt írják, hogy gyökérkezelt fog esetén ajánlott a fog szívása, mert gyorsabban tisztul…
Az lenne a kérdésem, hogy bármilyen szívó hatás tud-e kárt okozni az ideiglenes tömésben / gyökértömésben / gyökércsúcsban / csontban, ill. begyógyul-e az esetlegesen keletkezett seb magától vagy újabb röntgenre, kezelésre lehet-e szükség?
Válaszát és idejét előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

Gyökérkezelést követően lehetnek panaszok a foggal.

Levele alapján, röntgenek és lényeges információk nélkül én sajnos nem tudom megítélni a jelenlegi állapotot, illetve, hogy mi okozhatja.

Panasz esetén kérem azt jelezze kezelőorvosának.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk