A fogorvos válaszol

Gyökérkezelt fog újra fáj

Jó napot! 2022 júliusában gyökér kezelve lett a jobb alsó 6. Fogam. Pár napja újra elkezdett fájni, fedő tömésen egy repedés látható. Kérdésem az lenne, hogy önök tudják-e ezt újra gyökérkezelni, hogy ne kelljen kihúzni ? Megérheti még ebbe a fogba időt és pénzt fektetni, 1-2éven belül nem fog letörni ? Jelenleg is le van törve kisebb darab belőle. Válaszukat előre is köszönöm.

Válasz

Kedves Kérdező!

 

Igen, első körben minden esetben a fog újrakezelése az első választandó beavatkozás. Amennyiben nem nagy nagyításon végezték az első beavatkozást, úgy a gyökértömés cseréje mikroszkópban igen jó eséllyel megoldja a problémát!

Egy gyökérkezelt nagyörlő fogat sosem látunk el sima töméssel, mert a fog a rágóerővel szemben nem lesz ellenálló. Önnél is emiatt tört le a fogból. A gyökértömést követően úgynevezett inlay/onlay, vagy korona készítése indokolt végleges ellátásként.

Konzultációs időpontért keressen minket bizalommal!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk