A fogorvos válaszol

Gyökérkezelt fog után íngyulladás /sipoly

V. Szilágyi

Jó napot Doktornő/ Doktorúr!

Köszönöm az előző válaszukat!
A további kérdésem az lenne , mert elmentem a körzeti fogorvosomhoz aki kezelte a gyökérkezelt fogamat,, Megállapította hogy a gyökérkezelt fogam felett van egy kisebbb dudor amit elvileg megnyitott és kijött egy adag genny és be van dagadva amit láttam is fent az ínyem legtetején ahol találkozik a szám tetejével, Azt mondta fogorvosom, hogy ez egy sipoly valószínűleg és hogy ki fog tisztulni és elfog valószínűleg múlni. Ha pedig nem fog húzni kell esélyesen. a kérdésem az lenne mennyire esélyes hogy húzni kell ezta fogat így már és tényleg van esélye hogy így ki tisztul vagy csak ideiglenes megoldás ez így.. Félek hogy megint az ünnepekre lesz vele gondom..
Nagyon szépen köszönöm a válaszukat !

Vivien

Válasz

Kedves Vivien!

A sipoly segíteni fog a fájdalmon, hiszen ezen keresztül a gyulladásban keletkező váladék le fog tudni vezetődni, megszűnik a nyomás, ami a fájdalmat okozza. Viszont ezzel a probléma egyáltalán nem lesz kezelve. Ezt a gyulladást a fog elégtelen gyökértömése okozza.

A következő lépés ennek a fognak az életében egy gyökértömés csere, nem pedig a fog eltávolítása.

Mint előzőleg említettem, egy fogászati CT felvételt kellene készíteni, és mikroszkópos technikával kicserélni a gyökértömést. Hasonló esetekben 95%-os sikerarány érhető el.

Természetesen fentiekhez kell a CT, csak annak megtekintése után lehetséges pontos kezelési tervet felállítani. Ezen a felvételen lemérhető, hogy mekkora az elváltozás, esetleg érinti-e az arcüreget (felső rágófogak esetében ez sajnos sokszor előfordul.)

Konzultációs időpontért keressen bizalommal!

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk