A fogorvos válaszol

Gyökérkezelt frontfog

Adrienn

Kedves Doktornő!Egy évvel ezelőtt gyökérkezelve lett az egyik frontfogam a bal oldali.....mire elmentem a fogorvoshoz...az orrom területén az arcom be volt dagadva...nagy fájdalmaim voltak...nekem a következő problémám lenne a gyökérkezelt fogammal...hamarosan röntgen fog készülni róla....mivel koronával kell majd ellátni...a problémám az lenne ezzel a fogammal kapcsolatban..hogy még több mint fél év elteltével is éreztem utána fájdalmat a gyökérkezelés után.....Ön szerint is ez hosszú idő már?Utána 3-4 hónapig tünetmentes volt...és mostanában újra érzem a gyökércsúcs fele nyomás hatására hogy fáj.....ráadásul azon a területen az ínyem....egy kicsike területen olyan enyhén lilás színű....Ön mit gondol,hogy valószínűleg probléma van a foggal....?Ezt a röntgen felvétel kimutatja majd?Egy ilyen panaszos gyökérkezelt fog okozhat a többi fog fele terjedve érzékenységet azon a területen?Mert szoktam érezni ilyet....További szép napot Önnek!Adrienn

Válasz

Valószínüleg a gyökércsúcsnál krónikus gyulladás (granuloma vagy ciszta) van, amit majd a röntgen is kell, hogy mutasson.

Újbóli gyökérkezelés kellene, ami lehet, hogy már magában megoldja a problémát. Amennyiben ez nem elégséges, szájsebészeti beavatkozással (gyökércsúcs rezekció) kell kiegészíteni a kezelést, hogy eltávolítsuk a gyulladt szöveteket a csontból.

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 5 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk