A fogorvos válaszol

Gyökérkezelt örlőfog

.

Kedves Uniklinik,

Volt egy harapásra és hidegre/melegre érzékeny felső örlőfogam, amit gyökérkezelni kellett. A kezelést követően néhány napig még eléggé fájt a fog, majd szép lassan lett egyre jobb, de az előre tervezett időpontban a gyökértömés még nem volt lehetséges, mert éreztem fájdalmat a fogamban. Ezt követően még ideiglenes tömést cseréltek a fogamban és kitisztították a csatornákat, ami az orvosom elmondása szerint szép tiszta volt, illetve kaptam egy antibiotikum (Dalacin) kúrát is. A fájdalmaim szinte telejsen elmúltak, enni is tudtam a fogamon, így két hete megvolt a gyökértömés. Azt követően néhány napig valamivel erősebb, majd enyhe fájdalom jelentkezett a fogamnál. Azóta erősebb nyomásra, illetve kopogtatásra még érzékeny a fogam, illetve néha nyomást érzek benne. Az orvosom javaslata alapján kezdek egy újabb 5 napos Dalacin kúrát kezdek, mert elmondása szerint a fog körüli szövetek gyulladása okozza a problémát. Mit tudna javasolni a leírtak alapján? Előre is köszönöm a segítséget!

Válasz

Kedves Kérdező!

Kontroll röntgenfelvétel hiányában sajnos nem lehet megmondani, mi okozhatja pontosan a panaszokat. Amennyiben röntgenen a gyökértömés megfelelőnek tűnik, de panaszai mégsem szűnnek, javaslom keressen fel endodonciában jártas szakembert. Elképzelhető őrlőfogaknál számfeletti gyökércsatorna, aminek feltárása és kezelése nagy gyakorlatot igényel. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk