A fogorvos válaszol

Gyökértömés csere

Tisztelt Doktornő/úr! Nem tudom pontosa a helyes szakkifejezést,de a felső fogsor jobb kettes fogamon gyökértömést végeztek,az idejét sajnos nem tudom(pár éve).A felületi tömés nem túl szép ezért csupán esztétikai megfontolásból úgy döntöttem kicserélem.A doktornő egy korábbi röntgenfelvétel alapján megállapította,hogy a gyökértömés nem tökéletes(nem ér teljesen végig)azt javasolta cseréljük ki.Panaszaim nincsenek és „indokolatlanul” nem szeretnék hozzányúlni,de úgy éreztem,hogy a doktornő mindenképp a cserét javasolja.Mikkel számoljak(legjobb-legrosszabb esetben)ha úgy döntök ne cseréljünk gyökértömést,egyszerűen csak felületi tömést????

Válasz

A nem megfelelő gyökértömés melett  a gyökércsúcson gyulladás alakulhat ki a csontban. Általában javasolt a gyökértömés cseréje annak megelőzésére, hogy egy jól záró fedőtömés alatt begyulladjon a fog. Ez mindig egyéni mérlegelést igényel.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk