A fogorvos válaszol

Gyökèrtömès, ràharapàsi fàjdalom

C. Patrícia

Tisztelt Uniklinik! Van egy bal felso nagyorlo, ami tobbszor lett gyokerkezelve, ragtam is mar ott egyaltalan nem fajt mar ideiglenessel. Aztan bele lett teve a gyokertomes, rtg is keszult. Par napig nem volt semmi gond, aztan erzekennye valt. Egyaltalan nem tudok enni ott, raharapasra faj. Alapjaraton nem faj, de ha megnyomom, vagy ennek vele( sajnos nem tudok) illetve ivasnal erzekeny, faj. Kb ket hete volt a gyokertomes. Nagyon csalodott vagyok, hogy ennyi kezeles utan sem jo. Mar ott tartok, hogy inkabb ki szeretnem huzatni.. mitol fajhat raharapasnal, miert nem tudok enni vele? Koszonom szepen!

Válasz

Kedves Kérdező!

Sajnos röntgen, vagy még inkább kontroll 3D CT felvétel nélkül nem lehet pontosan megmondani, mi lehet a probléma. Szerencsés esetben csupán időbe telik, míg a foga és a környező szövetek hozzászólónak az új állapothoz, de lehet egy esetlegesen fel nem tárt gyökércsatorna az oka, illetve megrepedhetett a foga. Javaslom, hogy a panaszok fennállása esetén keresse fel kezelőorvosát, szükség esetén endodontus specialistát.

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk