A fogorvos válaszol

gyökértömés után 2 hónappal

Tisztelt Orvosok!
Jobb oldali alsó 5. fogam gyökérkezelése, gyökértömése 2 hónapja fejeződött be.Mikroszkóposan történt, kofferdam izolálásban. A gyökérkezelés oka, hogy elhalt az 5. fogam, mert azon rágóztam túl sokat,nem volt mellette más rágófog és az egyoldalú túlterhelés miatt halt el a fog. Nagyon fájt , a fülembe is kisugárzó fájdalmat okozott. Tehát 2 hónapja túlestem a gyökértömésen, utána rtg szerint minden ok volt.
De most így 2 hónap elteltével néha néha belehasít egy erős fájdalom, akkor ha véletlenül azon a fogon próbálok rágni és akkor 1-2 napig nagyon fáj. Fájó érzékeny a tövénél, ha nyomom az ínyemnél talán akkor jobb egy kicsit. Nem annyira őrítő a fájdalom, mint a gyökérkezelés előtt, de kifejezetten fáj.

Ilyenkor újra gyökérkezelni kell ezt a fogat?
Implantációt is akartam a mellette levő foghiány miatt, tehát a 6. fogat pótoltatni. Ilyenkor az implantációval várni kell,amíg ennek a gyökérkezelt fognak eldől a sorsa?

Előre is nagyon köszönöm válaszukat.

Válasz

Kedves Kérdező!

Egy gyökérkezelt fognál, főleg ami túlterhelt állapotban van, az Ön által leírt panaszok akár normálisak is lehetnek. Mivel jelenleg pusztán egy leírást tudunk az esetről, sem röntgen, sem szájvizsgálat nem történt, többet sajnos nem fogunk tudni mondani Önnek!

Az implantálás, amint a gyökértömés megtörtént elvileg mehet. Ez alól a gyökércsúcson kiterjedt gyulladás jelenléte lehet kivétel. Ezt a beavatkozást végző helyen kellene ellenőriztetni. (Minden gyökérkezelt fogat kontrollálni kell.)

Panaszával, illetve a folytatással érdemes felkeresni a beavatkozást végző rendelőt.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk