A fogorvos válaszol

Gyökértömés utáni érzékenység/fájdalom

C. Linda

Kedves Doktornő!

Okt. 12-én voltam véglegesíteni a gyökértömést a jobb alsó leghátsó fogamnál (előtte 2x voltam kezelésen, mikroszkópos gyökérkezelésen, átöblítésen stb.) Az a gondom, hogy a fogam azóta se tökéletes, keményebb dologra harapásnál fájdalmat érzek (ribizli magra haraptam rá véletlenül). Puhább dolgokat már tudok azon az oldalon rágni, de mást nem. És olyan furcsa érzése van a fogamnak, ha megszívom azt a részt, az is érzékeny. Ez még természetes ennyi idővel a gyökértömés után, vagy valami gond lehet? Köszönöm válaszukat.

Válasz

Kedves Kérdező!

Általában azt szoktuk mondani, hogy egy gyökérkezelt fog esetében lehetnek elhúzódó panaszok, akár hónapokban mérhető időintervallumban is, de ez nagyon sok mindentől függ.

Érdemes a beavatkozást végző orvosnál érdeklődni erről, hiszen ő van tisztában kezelésének minden részletével.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk