A fogorvos válaszol

Gyulladás

K. Sarolta

Tisztelt Doktor!
A mai nap folyamán jártam fogorvosomnál foggyulladás miatt. Kicsit be vagyok rezelve mivel nagy fajdalommal járt amikor felnyitotta a fogam. Úgy tudom, hogy a gyulladást kellett volna megszüntetni előszőr, hogy ne legyen ilyen fájdalmas a beavatkozás. Gyökérkezelte is, ami még rosszabb volt mintha az agyamat húzta volna ki az orromon. Jelenleg nyitva hagyta és sajnos még mindig kellemetlen érzés. Eléggé félek, hogy amikor hétfőn visszamegyek ugyanez vár rám. Végülis a kérdésem az lenne, hogy jól van e ez így? Muszáj volt így megkínozni, hogy megmaradjon a fogam? Azt mondta vattával tapasszam be a fogam amikor eszek és ne rágjak azon az oldalt.
Válaszát várom!
Köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

A gyulladást a gyökérkezelés fogja megszüntetni, tehát a beavatkozás nélkül, pusztán pl antibiotikum adásával nem lehet megoldani a problémát.

A fog nyitva hagyásával én szakmailag nem értek egyet, hiszen most minden szájüregi baktériumnak nyitott az út a gyökércsatornába. A kezelés lényege, hogy a gyökércsatorna rendszer teljesen tiszta legyen, és baktériummentes, így hosszú távon nem alakul ki krónikus gyulladás a fog végén, a gyökércsúcson. Amennyiben egy fog kinyitásakor bugyog abból a genny, úgy 24 órára, de nem tivább nyitva lehet hagyni.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk