A fogorvos válaszol

Gyulladás ?

G. Iván

Szép napot
A kérdésem a következő lenne
2019 szeptemberében figyeltünk fel egy meg-megjelenő piros folt mindig csak a bal szájpadlásomon és nem mindig ugyanott hanem pár milliméterrel vagy egy centivel mindig arrébb .
Nem fáj és ha elmúlt hamar előjön megint kicsit odébb .
Mivel nem ugyanott van mindig hanem határozottan ici picit arrébb ezért a fogász nem gyanakodott bármi rákra de a gégész mondta lehet góckutatás kellene
Létezik hogy rákos elváltozás piros foltja vándorol vagy ön mire gondolna ?
Kinagyított fotókat is tudok küldeni ha tudna segíteni
Köszönöm

Válasz

Kedves Kérdező!

Sajnos kérdését kizárólag konzultáció alkalmával lehet megválaszolni, fénykép alapján sajnos nem áll módunkban diagnózist felállítani.

A góckutatást nem a rákos állapotok kiszűrése céljából végezzük, hanem a fogakhoz köthető gyulladások, úgynevezett gócok feltárására. Ehhez röntgenek, ezek alapján esetleg CT felvétel és szájvizsgálat szükséges. 

A pici piros folt lehet egy, a gyökércsúcs körül kialakult gyulladás kijárata, ahol a genny ürül, ezt nevezzük fistula nyílásnak.

A rákos elváltozások nem tűnnek el, és jelennek meg később picit odébb. 

A veszélyhelyzet elmúltával keresse fel fogorvosát.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk