A fogorvos válaszol

Gyulladás

N. Zsanett

Tisztelt Doktornő/úr!

A problémám a következő lenne, ki kene szedni a bölcsesség fogaimat.
Begyulladt a bal alsó fogsorom amire gyógyszeres csíkot kaptam, a bölcsesség fogamhoz nyomták be, ezt 4 napig cserélték is. A betétek utáni napon elkezdett zsibbadni bal oldalt az állkapocs és az ajkam közötti terület, illetve fel dagadt, es fájt az állkapcsom mintha állva vertek volna. Beszedtem egy doboz Augmentint. A 4. napot követően a sürgősségin kötöttem ki a fájdalomtól. Harapásra/ érintésre borzasztóan fájtak a baloldali fogaim. Lett Egy kerek duzzanat lett a bal alsó 1-es záp fognál a külső részén. Ott megállapították hogy gyökér kezelni kell.
Másnap el is kezdték. Gyógyszeres vattát/tömése kaptam. Másnap elkezdődött a javulás. 2-3 nap alatt lement a duzzanat és alig fájt a fog, elmúlt a zsibbadás. Rá egy hétre újabb gyógyszeres tömése kaptam. Még jobb lett a helyzet. De, rá 5 napra megint elkezdődött a fájdalom, újabb gyógyszeres tömése kaptam amivel másnap reggel vissza is mentem mert harapásra újra nagyon fájt és lüktetett. Kivette a tömést, nyitva hagyta. Másnapra megint bedagadt az arcom, zsibbad és fáj az állkapcsom. Tanácstalan vagyok, nem tudja senki megmondani mi a bajom, 6 fogorvos nézett rá.
Remélem tud segíteni!
Nagyon köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

A kérdéses nyitva hagyása egyáltalán nem szerencsés dolog, és a fog hosszú távú prognózisát rontja. Javasolnám mielőbbi megfelelő ellátását.

Kérdésére, hogy mi lehet a baj úgy, hogy nem láttam röntgeneket, és fogait, sajnos nem tudok válaszolni, ez kizárólag személyes konzultáció után lehetséges.

Alsó fogaknál előfordulhat plusz egy csatorna, amit nagyítás nélkül ritkán találnak meg. Nagyobb gyulladás is okozhatja panaszait. Ilyen esetben általában egy CT felvételt szoktunk készíteni. Ez pontosan meg fogja mutatni, mi a baj, illetve jól jön majd a szájsebésznek a bölcsesség fog eltávolításánál is.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk