A fogorvos válaszol

Gyulladás

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Egy gyulladással kapcsolatos problémával kérném a tanácsát.

A felül található két metszőfogam között folyamatosan gyulladásban van az íny, elől és hátul is (hátul kb 3 hónapja alakult ki). Folyamatosan próbálgatom a mindenféle fogkrémet, öblögetőt, ecsetelőt, szájzuhanyt, de nem használtak eddig. A gyulladás miatt (?) egy kis rés lett is a két fogam között az elmúlt hónapokban, pedig eddig szorosan egymás mellett voltak.
Kinézetre és érzetre is olyan a gyulladás, mintha „vadhús” lenne a fogaim között.

1 hónapja voltam fogkő szedésen. (Sajnos előtte több évig nem. Fogkőre elég hajlamos vagyok)
Elől csökkent a gyulladás, lement a pirosság, de hátul továbbra is változatlan a „kis puklis” rész. Különösebb fájdalom nincs, reggel néha feszít. Az orvos nem mondott rá semmi különöset, csak annyit, hogy a fogkő okozza a gyulladást és a szájzuhanyt ne használjam.

(2013-ban tömték először a két fogam közötti részt, majd 2021-ben újra kellett, mert kiesett a tömés, de ez a tömés nem az íny részénél található)

A kérdésem az lenne, hogy mi lehet a probléma, illetve milyen gyulladáscsökkentővel lehetne próbálkozni? A fogak között keletkezett rés a gyulladás miatt lehet? Ez még visszafordítható?

Válaszát köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

 

Javaslom keressen fel parodontológus szakorvost, elképzelhető, hogy a fogkőeltávlítást követően szüksége lenne a gyökérfekszínek érzéstelenítésben történő tisztítására is. Az, hogy az íny tartósan visszahúzódott-e, annak függvénye,  hogy a fogakat körülvevő csont károsodott-e. Ennek megállapításához röntgenfelvétel készítésére lesz szükség.

 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk