A fogorvos válaszol

Gyulladás

IMG-20240409-100739

Kedves Doktor Úr/Doktornő

Azt szeretném tudni látható e gyulladás a fenti röntgenen valahol. A felső frontfogak helyén és felette a csontban már szinte állandóan nyomást, testmozgásra és este lefekvéskor megjelenő lüktetést illetve fájdalmat is érzek.
Nyomásra fáj az orrom alatti terület.
Elég gyulladt fogak voltak, húzás után 1 és 3,5 héttel kezdődtek a tünetek amik lassan romlanak. Most tartok a 8.hétnél.
Képes ez a gyulladás magától megszűnni?
Van értelme antibiotikum szedésének önmagában?
Várható hogy elgennyesedik és biztos lesz ennek külső jele? Mitől függ hogy gennyes lesz vagy sem?
A másik kérdésem az hogy excochleatio során át szokták valamilyen fertőtlenítő oldattal mosni a sebet?

Válasz

Kedves Kérdező!

A felvételen gyulladásra utaló jelet nem lehet látni. Fogeltávolítás utáni nyomásérzékenység lehet attól, hogy a csonton esetleg feszül a gyógyuló íny, akár a csont valahol szúrhatja is az ínyt. Általában idővel magától lekerekedik a csont és megszűnik a panasz, előfordulhat, hogy fel kell nyitni az ínyt és le kell simítani a csontot. Hogy valóban erről lehet-e szó, azt kezelőorvosa vizsgálat után meg tudja Önnek mondani.

Antibiotikumra a gyulladás akut szakaszának tünetei enyhülhetnek, úgy, mint kialakult duzzanat és genny termelődése, ha ezek nincsenek, nem látom értelmét az antibiotikumnak.

Excochleatio alkalmával nem kell semmilyen folyadékkal átmosni a sebet, de van, aki saját tapasztalat alapján pl Betadine-nal áttisztítja.

 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk