A fogorvos válaszol

Gyulladas ?!

.

Tisztelt Doktor Úr/Nő
Egy hete voltam fogtömésen. A bal felső utolsó fogamat kellett tömni . A dokim csak annyit mondott ,hogy készüljek ,mert elég “rossz” helyen van,nehéz lesz hozza férni .kaptam erzestelenitot ,amikor fúrta ,volt egy pont ahol érzékeny volt . Miután kiment az erzestelenito ,egyre jobban fajt ,fajdalomcsillapitot szedtem be . Másnap már csak érzékeny volt ,helyette a tömött fogammal szemben (alatta) levő fogam kezdett el fájni ,illetve alatta tehat a csontban . Azóta ez a szomszéd fog faj ,hidegre brutal érzékeny ,illetve kb 4. Nap este szintúgy a szomszéd fogban egyre nagyobb fájdalom ami sugárzott vég az allkapcsomban előre az allamig illetve hatra a fulemig ,ami sugárzott vég az összes fogam rá . Másnap del előtt szintúgy 2x ,mind a kétszer fajdalomcsillapitoztam (apranax ) hívtam a dokim ,azt mondta h ő meg ilyenrol nem hallott és hogy várjunk ….1 napig ameddig pepes ételeket ettem illetve amit nem igazán kellett rágni ,szinte semmi baj ,sot napközben semmi fájdalom . Mai nem estére megint bele kezdett a tömött fogam kicsit ,a szomszéd fogam ,és mintha kis zsibbadast éreznek a nyelvemben,de csak azon az oldalon ahol történt a beavatkozás . Ha faj,általában 2 pontban ,a szomszéd fog alatt a csontba sugárzik ,illetve kb azon a helyen ahova ment az erzestelenito . Megint apranax … mégis meddig varjak ?? Lehet ,hogy valami állkapocs gyulladas ?! Köszönöm előre is a választ . Udv .: Bianka

Válasz

Kedves Bianka!

Sajnos pusztán a leírás alapján, klinikai vizsgálat nélkül nem lehet megmondani, mi okozza a panaszait. Javaslom keresse fel kezelőorvosát kontroll céljából, hiszen ő ismeri az Ön anamnézisét és kezelésének részleteit.

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk