A fogorvos válaszol

Gyulladás

H. Viktor

Tisztelt Uniklinik!
13 tagú alsó híd véglegesítése előtt állok. A csiszolások előtt 1 héttel eltávolítottak 1 bölcsességfogamat. A csiszolásig normál ütemben gyógyult a seb azonban az előtte lévő rágófog csiszolása óta erős fájdalmaim vannak. Dalacint írtak fel 3 nappal a csiszolást követően. Az első kúra után nem enyhült a fájdalom,így a második adag Dalacint már Klionnal kiegészítve szedem. A fájdalomcsillapítók hatása után halántékig hatolóan tér vissza a fájdalom. Kérdésem,hogy mi okozhatja a lassan 2 hete tartó gyulladást,mert a seb az orvos szerint rendben van. Köszönettel válaszát: Viktor

Válasz

Kedves Viktor!

Mindenképpen megvizsgálnám a húzás előtti lecsiszolt fogat. Ekkora panaszt, amennyiben a seb rendben, egy haldokló/elhalt fog okozhat még. Amennyiben az utolsó foggal van a gond, úgy valószínűleg gyökérkezelés válik szükségessé.

Amennyiben a fenti fog rendben van, esetleg érdemes lehet az állkapocs ízületet megvizsgálni. Gondolom készült Önnek ideiglenes pótlás, ideiglenes híd. Amennyiben ezzel változott a harapása, úgy az ízület túlterhelődhet, ami nagy fájdalmat tud okozni.

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk