A fogorvos válaszol

gyulladás a korona alatt

Bal alsó, 2. fogcsonkra dupla korona került. Azóta gyulladt a fogíny alatta. Régebben genny folyt, most meg már az állkapcsom is be van durranva. A fog nem lett kiidegelve. A dupla korona másik végén van egy kis pöcök, ami egy következő fogra támaszkodik. Ahogy mozgatom a koronát, ennek a kis pöcöknek kb. egy mm-es kilengése van. Ez normális egy koronánál?Lehet-e kiidegelni egy fogat úgy, hogy a korona fennmaradjon?Lehet-e a koronát úgy leszedni, hogy az újra felhasználható legyen? És az alatta lévő fogcsonk megkímélhető-e a további sérüléstől?A korona levételén kívül van-e más módja, hogy a fogínygyulladás megszűnjön?Köszönettel:Ilona

Válasz

Az Ön által leírt probléma hátterében nem csak az íny gyulladása, hanem a fog elhalásából adódó gyulladást is kezelni kell. Azaz, amennyiben érdemes a koronát megtartani, akkor koronán keresztük gyökérkezelni kell a fogat, illetve az ínynél zárt vagy nyitott kürettet kell elvégezni.

Abban az esetben, ha a koronát el kell távolítani, akkor mindenképpen új koronát kell majd készíteni.

A kilengés, amelyet leírt nem normális jelenség.

Mindezen okok miatt kérem, keresse fel kezelőorvosát!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk