A fogorvos válaszol

Gyulladás vagy afta?

P. Gábor

Tisztelt Uniklinik!
Pár napja kialakult az inyemen egy fehér színű folt, mely nyomásra fájdalmas, de a környéke is. A fájdalom már egy ideje megvolt, de kizárólag nyomásra, máshogy nem érzekeltem. Más fogászati dolog miatt nemrég 2 röntgenem is készült, és „szerencsére” mind2n szerepel az érintett, jobb felső 7-es fog. Én nem látok rajta semmit, persze nem is értek hozzá. Küldenék a következő linken több képet is, magáról az elváltozásról is, a képek alján mindegyiken dátum szerepel lent mikor készültek. Mi lehet ez vajon? Nem szeretném elveszteni a fogam.
A képek a következő tárhelyen láthatóak, az alábbi linken:
https://drive.google.com/open?id=18EGpJ9ozjVRyp4zWtZys4AAVBZLCqGxg

Köszönettel,

Gábor

Válasz

Kedves Gábor!

Az Ön által küldött képek alapján nem áll módomban véleményt formálni a látható elváltozásról, ehhez mindenképpen fizikális vizsgálat szükséges, megértését köszönjük.

Viszont a készült panoráma röntgenen egyértelműen látható, hogy a bal lent hetes, már gyökérkezelt foga gyökércsúcsi részén meglehetősen nagy elváltozás alakul ki, ami mindenképp megoldást igényel. A jelenleg ott lévő elváltozás egy krónikus gyulladás, ami igen ritkán okoz csak panaszokat. Rendelőnkben a hasonló, már egyszer sikertelenül gyökérkezelt eseteket mikroszkópos technikával orvosoljuk, ami kimagasló eredményeket hoz, így elkerülheti kérdéses fogának elvesztését.

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk