A fogorvos válaszol

Gyulladt bölcsességfog terhesség alatt

Tisztelt Fogászat!Az egyik bölcsességfogamat már korábban tömték, és megállapították röntgen alapján, hogy kicsit kifelé nő. Most gyereket várok, és elkezdett nőni ez a fog, mely során be is gyulladt az ínyem. Kaptam már 3 alkalommal gyulladáscsökkentővel átitatott gézcsíkot, ami során lentebb ment a duzzanat, de még mindig gyulladt, és éjszaka is többször felébredek a fájdalomra. Fogorvosom mondta, hogy nem akarja szülésig kihúzni, mert kéne hozzá röntgenfelvétel. Ön szerint röntgen nélkül nem oldható meg egy ilyen húzás ebben az esetben? Illetve tudna ajánlani valamilyen gyulladáscsökkentőt? Lassan 1 hete szenvedek ettől. Köszönöm előre is válaszát!

Válasz

Penicillin tartalmú antibiotikumot, amennyiben nem allergiás rá, terhesség alatt is lehet szedni, ha ez valóban indokolt. A harmadik hónap után szükség esetén készíthető röntgenfelvétel, főleg digitális szájüregi röntgen, ennek sugárterhelése tizede a korábbi röntgenének. Nem gondolom, hogy javasolt röntgen nélkül eltávolítani, amennyiben az eltávolítás pedig nem jár sikerrel, beavatkozás közben válhat röntgenfelvétel készítése szükségessé.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk