A fogorvos válaszol

Gyulladt bölcsességfog terhesség alatt

Tisztelt Fogászat!Az egyik bölcsességfogamat már korábban tömték, és megállapították röntgen alapján, hogy kicsit kifelé nő. Most gyereket várok, és elkezdett nőni ez a fog, mely során be is gyulladt az ínyem. Kaptam már 3 alkalommal gyulladáscsökkentővel átitatott gézcsíkot, ami során lentebb ment a duzzanat, de még mindig gyulladt, és éjszaka is többször felébredek a fájdalomra. Fogorvosom mondta, hogy nem akarja szülésig kihúzni, mert kéne hozzá röntgenfelvétel. Ön szerint röntgen nélkül nem oldható meg egy ilyen húzás ebben az esetben? Illetve tudna ajánlani valamilyen gyulladáscsökkentőt? Lassan 1 hete szenvedek ettől. Köszönöm előre is válaszát!

Válasz

Penicillin tartalmú antibiotikumot, amennyiben nem allergiás rá, terhesség alatt is lehet szedni, ha ez valóban indokolt. A harmadik hónap után szükség esetén készíthető röntgenfelvétel, főleg digitális szájüregi röntgen, ennek sugárterhelése tizede a korábbi röntgenének. Nem gondolom, hogy javasolt röntgen nélkül eltávolítani, amennyiben az eltávolítás pedig nem jár sikerrel, beavatkozás közben válhat röntgenfelvétel készítése szükségessé.

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk