A fogorvos válaszol

Gyulladt fog

K. Annamaria

Jó estét

Pár napja írtam,hogy erős fajdalmaim vannak a híd alatt. Elmentem a fogászati klinikára nem csináltak velem semmit… közölték hogy a bölcsesség fogam van be gyulladva ami az egyik tartó pillérje a hídamnak. Annyit tanácsoltak ki kellene venni bölcsesség fog . Na már most nekem ahhoz le kellene szedni a hidat . Azt szeretném kérdezni ha nem szuvas a fog nem lehetett volna idegelni ? És amit kaptam antibiatikum mennyi idő után hat? Meg mindig faj a fejem fogam 🙁 köszönöm előre is a választ .

Válasz

Kedves Kérdező!

Én látatlanban sajnos nem tudok többet mondani.

Lehetséges a fog ellátása koronán keresztül, amennyiben a híd állapota jó, és a továbbiakban tartható. Ehhez röntgeneket kellene látni, illetve szükség lenne egy alapos szájvizsgálatra.

Az antibiotikum ideig-óráig meg tudja oldani a problémát, amennyiben egy krónikus gyulladás fellángolásáról van szó. Ha a foga most hal el éppen, azon sajnos az antibiotikum nem fog segíteni, panaszai csak a folyamat végén fognak enyhülni, illetve akkor, ha kinyitják a fogat, tehát elkezdik a kezelést.

Amennyiben a fog eltávolítását javasolta az a kolléga, aki látta Önt és a röntgeneket, valószínűleg nyomós indokkal tette.

Továbbra is csak azt tudom javasolni, hogy keresse fel kezelőorvosát.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk