A fogorvos válaszol

Gyulladt fog fájó arc

Jónapot!! A problémám a következő. Hosszabb ideje van egy fogam ami félig le volt törve , és rossz is. Pár napja ismét letört egy darab belőle, és elkezdett hihetetlenül fájni.2 napja jártam orvosnál, de nem huzta ki , azt mondta hogy nagy valószinüséggel meg kell vágni. Neheziti a dolgom hogy éppen külföldön vagyok és nincsen betegbiztositásom. Kaptam penicillin tablettát, és erős fájdalomcsillapitót. Most már nincs fájdalom vagy teljesen elviselhető. A rossz fogam a jobb oldalon található a felső fogsorban hátulról az utolsó előtti, ezen a részen kicsit feljebb, ha megnyomom az arcom akkor érzek fájdalmat, de ha nem piszkálom nem fáj. Azt szeretném megtudni , hogy ezt a fájdalmat a gyulladás váltja-e ki? És hogy ha a gyulladás elmulik van e rá esély hogy ráérek kivetetni a fogat 1 hónap mulva. Már nagyon szeretném ha tul lennék rajta de mivel itt nincsen betegbiztositásom, egy kisebb vagyonba kerülne és ezt sajnos nem engedhetem meg magamnak. A másik kérdésem az lenne, hogy a penicillin tablettát meddig szedhetem? A teljes neve ami a dobozon fel van tüntetve az a következő Penicillin VK 250 mg, egy nap 1 a feltüntetett adag, és azt irja hogy addig szedjem mig el nem fogy, 28 tabletta van benne, eddig 2-őn vagyok tul. Mikor fogja kiváltani a hatását? Válaszukat előre is köszönöm!! Tisztelettel Zsófia

Válasz

A penicillin tartalmú antibiotikumok kúrája általában 1 hétig tart, továbbá a felnőtt napi agadja 250 mg-nál mindenképp több szokott lenni, véleményem szerint 4*1 tablettát kellene szedni, de mivel nálunk az ön által említett kiszerelés nincs forgalomban javaslom, keresse fel a gyógyszert elrendekő kezelőorvost az adagolás ellenőrzésére. Megfelelő dózisban való alkalmazáskor a gyógyszer lehúzza a gyulladást, ezzel csökken vagy teljesen szűnhet is a fájdalom. Amennyiben az arcduzzanat fokozódik, vagy panaszai nem mutatnak csökkenő tendenciát, mindenképpen keressen fel fogászati vagy szájsebészeti rendelést.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk