A fogorvos válaszol

Gyulladt fog fájó arc

Jónapot!! A problémám a következő. Hosszabb ideje van egy fogam ami félig le volt törve , és rossz is. Pár napja ismét letört egy darab belőle, és elkezdett hihetetlenül fájni.2 napja jártam orvosnál, de nem huzta ki , azt mondta hogy nagy valószinüséggel meg kell vágni. Neheziti a dolgom hogy éppen külföldön vagyok és nincsen betegbiztositásom. Kaptam penicillin tablettát, és erős fájdalomcsillapitót. Most már nincs fájdalom vagy teljesen elviselhető. A rossz fogam a jobb oldalon található a felső fogsorban hátulról az utolsó előtti, ezen a részen kicsit feljebb, ha megnyomom az arcom akkor érzek fájdalmat, de ha nem piszkálom nem fáj. Azt szeretném megtudni , hogy ezt a fájdalmat a gyulladás váltja-e ki? És hogy ha a gyulladás elmulik van e rá esély hogy ráérek kivetetni a fogat 1 hónap mulva. Már nagyon szeretném ha tul lennék rajta de mivel itt nincsen betegbiztositásom, egy kisebb vagyonba kerülne és ezt sajnos nem engedhetem meg magamnak. A másik kérdésem az lenne, hogy a penicillin tablettát meddig szedhetem? A teljes neve ami a dobozon fel van tüntetve az a következő Penicillin VK 250 mg, egy nap 1 a feltüntetett adag, és azt irja hogy addig szedjem mig el nem fogy, 28 tabletta van benne, eddig 2-őn vagyok tul. Mikor fogja kiváltani a hatását? Válaszukat előre is köszönöm!! Tisztelettel Zsófia

Válasz

A penicillin tartalmú antibiotikumok kúrája általában 1 hétig tart, továbbá a felnőtt napi agadja 250 mg-nál mindenképp több szokott lenni, véleményem szerint 4*1 tablettát kellene szedni, de mivel nálunk az ön által említett kiszerelés nincs forgalomban javaslom, keresse fel a gyógyszert elrendekő kezelőorvost az adagolás ellenőrzésére. Megfelelő dózisban való alkalmazáskor a gyógyszer lehúzza a gyulladást, ezzel csökken vagy teljesen szűnhet is a fájdalom. Amennyiben az arcduzzanat fokozódik, vagy panaszai nem mutatnak csökkenő tendenciát, mindenképpen keressen fel fogászati vagy szájsebészeti rendelést.

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk