A fogorvos válaszol

Gyulladt fog híd alatt?

S. Zsanett

Tisztelt Dr.Úr/Dr.Nő!

Hétfői napon végleges felhelyezésre került egy 6 tagú híd.Csiszolás előtt az 5-ös fogam már mozgatára is érzékeny volt.
Korábban is észrevettem már, hogy fájdogált a fog. Amit kezelő orvosomnak jeleztem. Miután lecsiszolta a fogakat úgy gondolom ,hogy a fog begyulladhatott,mert 3-4 óránként szedttem a fájdalomcsillapítót.Másfél hét telt el a fogak lecsiszolása és a híd felhelyezése alatt.Ezalatt elkezdtem szedni dalacin 150mg tablettát.Azt gondoltam mire vissza megyek orvosomhoz lemegyen a gyulladás, Ez nem így történt, Kezelőorvosom ennek ellenére is felhelyezte a hidat és mondván a fog meggyógyul a híd alatt. Dr. Úr szerint pár napig érezhetem még a fájdalmat de csak a 10 százalékát amit eddig éreztem. Mondom oké ennek örülök ha ez így lessz.Sajnos ma már péntek van de se rágni nem tudok azon az oldalon és még napi 3szor szedek fájdalomcsillapítót és nem a 10 % át érzem a fájdalomnak. Úgy dondolom gyökérkezelésre van szükség. Egy fontos kérdésem lenne,hogy a híd nem fekszik eléggé rá az ínre,és nagy rés van közötte. Akkár egy fogpiszkálló is közé tud menni. Nem érzem biztonságosnak,hogy akár lepedég ne kerüljön be a fogaim közé vagy étel maradék stb. Köszönöm a választ!

Válasz

Kedves Kérdező!

Fájdalom esetén mielőbb keresse fel kezelőorvosát. A fórum nem ad lehetőséget arra, hogy megítéljük, fogbélgyulladás alakult-e ki, ami miatt gyökérkezelni kell azt, vagy egyéb oka van a panaszoknak, de mindenképp orvosolni kell azt.

A pótlás és az íny viszonyával kapcsolatos észrevételeit kérem szintén kezelőorvosával vitassa meg, látatlanban arról sem tudunk véleményt alkotni. A pótlás nem nyomódhat az ínybe, mert akkor nem tisztítható megfelelően és irritálja az ínyt, de természetesen nem szabad végig akkora résnek lennie alatta, hogy fogpiszlálóval aláférjen. A híd tisztításával kapcsolatban is kérjen segítséget, fogpiszkáló helyett a fogköztisztító kefe és a Superfloss fogselyem használata javasolt!

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk