A fogorvos válaszol

Gyulladt fog

H. Szekeresné

Jónapot kívánok az lenne a kérdésem hogy van alul bal oldalon egy fogam ami letört és be van gyuladva elég kemény és nagyon be dagadt az arcom hétfőn kezdett el fájni ugye az ünepl volt kedden el mentem a fogorvoshoz aki rá nézet anyit mondott szedjek dalacint az lenne a kérdésem hogy így gyulattan ki húzhatják esetleg? És hogy ha genyes akkor a dalacin meg állítja hogy e terjedjen tovább?Alig bírok enni is

Válasz

Kedves Kérdező!

Természetesen minél előbb eltávolításra kerül a beteg fog, annál hamarabb gyógyul. Így amennyiben az érzéstelenítés jól hat, el lehet gyulladt állapotban is távolítani a fogat. Az antibiotikum sajnos nem minden esetben elegendő a panaszok megszűntetéséhez, így ha a gyógyszer szedése ellenére nem javul, vagy akár még rosszabbodik is, mindenképp keressen fel szájsebészeti ügyeletet!

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk