A fogorvos válaszol

Gyulladt foggyökér

I. Sándor

Tisztelt doktor Úr/Nő!

Sajnos elég rosszak a fogaim, tervben van kezelés, de egyenlőre a munka miatt még nem tudom megoldani.
A probléma az, hogy elől fenn kb a szemfog mellett van egy foggyökér, ami most karácsonykor begyulladt. A fájdalom már enyhült, az arcom viszont feldagadt. Sajnos óvatosan tapogatva a nyelvemmel én nem érzem, hogy kialakult volna sipoly az ínemen. Ez így hogy fog ki ürülni? Mert sajnos januárnál hamarabb nem tudok orvoshoz menni vele. Volt már ilyen régen is, de akkor az kiürült a keletkezett dudoron keresztül. Tegnap kezdett el feldagadni.

Szép napot!

Válasz

Tisztelt Kérdező!

Mindenképp keressen fel szakorvost, az, hogy szervezete hogyan reagál az adott gyulladásra sajnos esetleges. Elképzelhető, hogy egy sipolyon keresztül ismét kiürül a tályog tartalma, azonban az is előfordulhat, hogy a duzzanat fokozódik a gyulladás pedig a szövetek közti résekben terjedve egy életveszélyes állapothoz vezet!

Üdvözlettel

Uniklinik 

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk