A fogorvos válaszol

Gyulladt fogíny

N. Sántháné

Tisztelt Dr Úr! Dr Nő! Lassan 2 hónapja kezdődött egy jóízű étkezés után(kígyóuborkát jól megmostam,de nem pucoltam meg,és azóta van),hogy begyulladt alul 4,ill felül 2 fogamnál az ínyem és kissé fel is van dagadva. Paradontax fogrém,phlogosol, corhexamed szájvíz illetve dalacint is szedtem.Ez utóbbi annyit segített,hogy elmúlt a szájszag és a pirosság.Illetve felül javult sokat,de sajnos még ettől sem múlt el.Fájni nem fáj,csak alul nyomásra érzékeny picit.Színe rózsaszín,de a fogaim között továbbra is petyhüdt.Fogkövem nincs és rossz fogaim sincsennek.Valami baci lehet,vagy mégis mi lehet? Miért nem múlik el semmitől? Félek,hogy nehogy szájsebészeten felvágják az egész ínyemet. Mit javasol? Köszönöm. Nóra

Válasz

Kedves Nóra!

Az említett panaszok leggyakrabban fogkő miatt alakulnak ki. Fogkőből létezik ínyszél felett és ez alatt kialakul fajta, ez utóbbi rejtve maradhat. Javaslom, keressen fel szájhigiénikust a fogkövek eltávolítása és a fogak polírozása céljából. Ha a panaszok nem szűnnének, parodotológus szakorvost keressen fel, aki a fogakat tartó, támasztó szövetek (mint a csont és az íny) betegségeknek kezelésével foglalkozik.

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk