A fogorvos válaszol

gyulladt gennyes íny

Kedves Doktornő! Napok óta be van gyulladva a fogínyem és nagyon fáj is, így tegnap elmentem fogorvoshoz. Amint meglátta, rögtön beadta az érzéstelenítőt és küldött röntgenre, mondván, ez gyökérkezelés lesz. A röntgenfelvétel megtekintése után viszont azt mondta, nem lát semmi elváltozást a fogban, így inkább antibiotikumot (dalacin) ír fel, és ha másnapra nem javul, menjek vissza gyökérkezeltetni a fogam. Mára még jobban bedagadt az arcom, mint eddig és genny folyik az ínyből. Nem lenne célszerű várni még pár napot, amíg hat a gyógyszer? Ilyen gyulladt állapotban szoktak gyökérkezelést végezni? (az érzéstelenítő ellenére éreztem a fájdalmat az ínyemnél)Tudom valamivel enyhíteni a duzzanatot? És vajon mitől dagadt fel ennyire az arcom?A választ nagyon szépen köszönöm.

Válasz

Az arcduzzanat oka, hogy a gyulladást okozó baktériumok kitörtek a lágyszövetekbe. Ilyen esetkben az antbiotikum csak tüneti terápia, oki terápia a gyökérkezelés! Az antibiotkum szedését nem szabad abbahagyni, sőt védelmet nyújt a gyökérkezelés alatt. De a beavatkozással nem szabad várni!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk