A fogorvos válaszol

Gyulladt íny

.

Kedves Doktor(nő)!
Hosszú évek óta már a bölcsességfogaim és a füleim egymással szinkronban bizonyos időközönként begyulladtak. Két éve már, hogy kiszedettem a gondot okozó fogakat, azonban azóta a helyük gyullad be ugyanúgy. Egy kicsit szétnyílik ott az íny, bejutnak ételdarabok, és szörnyen fáj. A fogorvos annyit mondott legutóbb, hogy kicsit rosszul forrt össze (2 éve?!), öblögessek és tisztítsam. Most azonban egy fülgyulladást követően újra fellángolt ez a probléma. Nehéz elhinnem, hogy mindkét oldal rosszul forrt össze és együtt kell élnem azzal, hogy pár havonta egy hétig nem tudok enni szilárd ételt a fájdalmak miatt. Mit lehet ezzel kezdeni?

Válasz

Kedves Kérdező!

Egy szájsebész szakorvos kollégát kellene felkeresni az eddigi röntgenekkel/leletekkel együtt. Egy szájvizsgálatra, és valószínűleg egy CT felvételre lesz majd szüksége, utóbbiról a szakorvos kolléga dönt.

Többet sajnos csak a fentiek után tudunk mondani Önnek.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk