A fogorvos válaszol

Gyulladt íny

B. Andrea

Tisztelt Doktorúr/Doktornő!

Egy éve fennálló gyulladt íny esetében mik a lehetőségeim? Sajnos az erre használatos fogkrémek és szájvízek nem sokat segítettek és a pirosság mintha kezdene szétterjedni. Foghíd alatti ínyről van szó. A gyulladás rögtön azután kezdődött, miután lecsiszolták a fogaim. A híd így lett rögzítve, először átmenetileg majd véglegesen. Az átmeneti ragasztás alatt gyógyszereken éltem, mert fájt az a fogam, ahol a gyulladás is elkezdődött. Ez a fog szuvas volt, de nem volt a csiszolás előtt ínyproblémám.

Válasz

Kedves Kérdező!

Mindenképpen kellene egy röntgent készíteni az érintett fogakról, hogy ellenőrizni tudjuk, nincs-e elhalva egy fog a híd alatt. 

Alapvetően az ínygyulladást két oldalról érdemes megközelíteni:

1. Amennyiben a szájhigiénéje kifogástalan, tehát nincs lepedék vagy fogkő az érintett területen, akkor meg kell vizsgálni a szedett gyógyszereit, esetleg háttér betegségeket kell kutatni.

2. Sokkal gyakoribb, hogy a nem megfelelő szájhigiénia miatt lepedék és fogkő rakódik le a területet, és ez okozza az ínygyulladást. 

Mindenképpen fogorvosi vizsgálat szükséges, ezt a problémát otthon szájvizekkel és fogkrémekkel nem fogja tudni megoldani.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk